Kustura Damir

Glumac
 • +

  Biografija

  Damir Kustura rođen 6.10.1981. u Rogatici. 2007. diplomirao na odsjeku za glumu na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Od 2008. godine je stalni član ansambla Pozorišta mladih Sarajevo u kojem je igrao preko petnaest premijernih predstava za djecu i odrasle od kojih izdvaja "Bumbar car i car Vodonošar", "Aladin", "Skapino", "Crvenkapica na tačke naopačke," "Kokoška" i "Vremenski tunel".

  Od predstava odigranih u Narodnom pozorištu Sarajevo izdvaja predstave „Tvrđava", "Samoubica", "Ženidba", "Legenda o Ali-paši". Igrao u mnogim studentskim predstavama od kojih izdvaja diplomsku predstavu "Buđenje proljeća" režiserke Selme Spahić sa kojom nastavlja saradnju u predstavi "Hipermnezija" u produkciji Hartefakt fonda i Bitef teatra iz Beograda. U produkciji Altteatra igrao u predstavi "Dame biraju" u režiji Admira Glamočaka.

  Pojavljivanja na televiziji ostvario u serijama "Žene sa broja 13." i "Studio 4" u produkciji NTV Hayat, "Lud, zbunjen, normalan" u produkciji Fist. Filmska iskustva: "Memory full" , "Za one koji ne mogu da govore" Jasmile Zbanic, produkcija Deblokada, "Belvedere" Ahmed Imamović, Coprex Produkcija te film "Reket" u produkciji Naš film. Pozajmio glas u preko deset animiranih serijala za FTV, BHT i Marletti produkciju.

  Od 2010. godine se bavi pedagoškom radom i režijom. U Centru za mlade na Gorici i Centru za kulturu Sarajevo kao voditelj/predavač „Multimedijalnog projekta – radionice glume“ režira dvije predstave „Jedan čovjek i jedna žena“ i „Pipov tajni prolaz“. U matičnom pozorištu na scenu postavlja autorski tekst za djecu „U potrazi za Djeda Mrazom“.

 • +

  Predstave