Najava - IH, KAKO BIH TE JA u Pozorištu mladih Sarajevo

IH, KAKO BIH TE JA u Pozorištu mladih Sarajevo

15.04.2019. 20:00 h

U Sarajevu, u Pozorištu mladih, u ponedjeljak 15.04.2019 godine u 20:00 sati će se izvesti predstava „Ih, kako bih te ja“ u režiji Irfana Avdića. Adaptaciju i dramatizaciju su uradili Vuk Marinić i Vedrana Božinović, kostimografiju i scenografiju Adisa Vatreš i Sanja Džeba, a muziku Irfan Avdić. Asistentica kostima je bila Mirzada Kobilić, inscipijent Rade Jagličić, a produkciju je uradila Jasna Ornela Bery. U predstavi igraju: Jasna Ornela Bery, Vuk Marinić i Mario Drmać.

Ova spektakularna komedija se izvodi povodom jubileja 40 godina rada i stvaralaštva proslavljene umjetnice Jasne Ornele Bery.

Jasna Ornela Bery je pozorišna, filmska i televizijska glumica, te diplomirani pedagog. Odigrala je preko 130 uloga (na filmu, u teatru, te na televiziji i radiju). U teatru je odigrala preko 70 naslova. Producirala je i 3 predstave u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu. Snimila je 36 filmova i 16 serija. Učestvovala je na prestižnim svjetskim teatarskim i filmskim festivalima u Sao Paolu, Marseju, Parizu, Kanu, Strazburu, Berlinu, Los Anđelesu, Njujorku, Briselu i Roterdamu. Igrala je u svim važnim teatrima bivše Jugoslavije - u Zagrebu, Beogradu, Skoplju, Ljubljani, Novom Sadu i mnogim drugim. Njeni projekti su nerijetko dobijali nagrade svjetskih festivala. 6 filmova u kojima je igrala su bili kandidati Bosne i Hercegovine za Oskara. Jedna je od ambasadora bosanskohercegovačke kulture.