PROSTOR ISPRED POZORIŠTA MLADIH POSTAJE TRG JURISLAVA KORENIĆA

OBJAVLJENO: 06.11.2018.

Jurislav Korenić je jedna od najznačajnijih ličnosti za bosanskohercegovački teatar i kulturni život Sarajeva. Osnivač je Malog pozorišta koje je preraslo u Kamerni teatar 55, festivala Malih eksperimentalnih scena MESS, bio je prvi operni redatelj s akademskom diplomom u Sarajevu, te je značajno unaprijedio estetski izričaj i repertoarsku politiku Pozorišta lutaka na čije čelo je došao 1966., naslijedivši osnivača Pozorišta lutaka Adolfa Pomeznya. Jurislav Korenić je uistinu renesansna ličnost teatarskog i kulturnog života u Sarajevu, čovjek koji je pokrenuo i(li) obogatio rad svih pozorišta u Sarajevu.

Čarobna lampa predstavlja BiH na Internacionalnom festivalu u Turskoj

OBJAVLJENO: 31.10.2018.

Pozorište mladih Sarajevo predstavlja Bosnu i Hercegovinu na 21. Internacionalnom festivalu lutkarstva u Istanbulu sa predstavom Čarobna lampa.

Vrli novi svijet u Pozorištu mladih Sarajevo

OBJAVLJENO: 27.09.2018.

U Pozorištu mladih Sarajevo u petak 28. septembra u 20:00 sati premijerno će biti izvedena  predstava „Vrli novi svijet / Brave New World“, Aldousa Huxleya u režiji Dine Mustafića

ČAROBNA LAMPA GOSTUJE U TURSKOJ

OBJAVLJENO: 21.09.2018.

Pozorište mladih Sarajevo s radošću i ponosom najavljuje gostovanje na 21. Internacionalnom festivalu lutkarstva koji će se održati od 24 oktobra do 4. novembra  u Istanbulu. Na festivalu će nastupiti najpoznatija imena savremenog svjetskog lutkarstva iz Kine, Španije, Tajvana, Portugala, Irana, Italije, Hong Konga i domaćina Turske.