Večer savremenog plesa u Pozorištu mladih

OBJAVLJENO: 14.10.2013.

U organizaciji Udruženja za promociju savremenog plesa „Tanzelarija“, 19. oktobra u Pozorištu mladih, sa početkom u 20:00, održaće se veče savremenog plesa na kojem će se predstaviti švicarska plesna kompanija „Prototype Status“ i to sa tri projekta.

U prvom, pod nazivom „Caso & Caos“ švicarska plesačica Elina Müller Meyer na kritički način posmatra neizgovorene kriterije koji definiraju sreću pokazujući tijelo koje postaje tvrdo, koje trpi pravila i čeka oslobađanje koje slijedi...

Drugi segment je „Frozen“, osmominutni solo plesačice Jasmine Morand, koji se bavi posljednjim koracima pred smrt. U zoni sumraka između pobune i oslobođenja, tijelo Jasmine Morand se kreće u šoku, gubeći svoj integritet i boreći se u ekstremima.

Za kraj večeri „Prototype Status“ izvešće djelo „Perspective(s) d’une existence fictive“ koreografkinje Jasmine Morand koja ovdje tematizira promišljanja na temu individualizma, kao i aspektima koji na najbolji mogući način mogu definirati identitet.

Sanbasso

OBJAVLJENO: 09.10.2013.

3. Festival

OBJAVLJENO: 07.08.2013.

Na trećem festivalu dječijih i omladinskih pozorišta u Bitolju, "Bitolino", nastupa 8 pozorišta sa svojim predstavama. Pozorište mladih Sarajevo, je tu sa predstavom "Mali Muk".

100. izvedba predstave „Aladin“ u Pozorištu mladih

OBJAVLJENO: 06.06.2013.

Aladin u adaptaciji Kaće Dorić i Nenada Veličkovića i režiji Kaće Dorić predstavlja savremenu bajku sa elementima mjuzikla. Ova razigrana i nimalo naivno ispričana bajka za djecu, ali i za odrasle zavodi svojim živim bojama, songovima i dinamikom, ali i provocira na razmišljanje u kakvom svijetu žive naša djeca i na koji način taj svijet, opsjednut tehnologijom, merkantilizmom i materijalističkim stavom prema svemu možemo učiniti boljim. Predstavu Aladin djeca gledaju sa razigranim, bezbrižnim oduševljenjem, a odrasli sa osmijehom odobravanja.

USKORO U POZORIŠTU MLADIH - Anthony Shaffer / Harold Pinter:

OBJAVLJENO: 24.05.2013.

Igraju: MARIO DRMAĆ i EDIN AVDAGIĆ