USKORO U POZORIŠTU MLADIH - Anthony Shaffer / Harold Pinter:

OBJAVLJENO: 24.05.2013.

Igraju: MARIO DRMAĆ i EDIN AVDAGIĆ

GOSTOVANJE POZORIŠTA MLADIH SARAJEVO NA 12. FESTIVALU BH DRAME

OBJAVLJENO: 08.05.2013.

Na ovogodišnjem 12. Festivalu bh. drame u Zenici, Pozoriste mladih Sarajevo će nastupiti 10. maja sa predstavom „Samo nek' ne puca“ autora Emira Imamovića, a u režiji Dine Mustafića. Ova predstava je gorka politička satira s elementima farsičnog i grotesknog. Ona pokušava otvoriti jedan novi diskurs kada se govori o našoj bolnoj bliskoj prošlosti, s vrlo jasnim ironijskim sadržajem koji na momente ima crnohumornu komponentu, koja nas stavlja pred pitanje da li je stvarnost koju živimo za nas uopće prihvatljiva.

Mali Muk u Beogradu - Mario Drmač dobitnik nagrade za najboljeg glumca

OBJAVLJENO: 25.04.2013.

Jedanaesti regionalni dječji festival „Pozorište Zvezdarište“ održan pod sloganom „zagledani u zvijezde“, danas je okončan dodjelom nagrada najboljim predstavama i pojedincima prema odlukama stručnog žirija festivala. U konkurenciji dvanaest predstava iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, stručni žiri je odlučio da se specijalna nagrada za najboljeg glumca dodjeli Mariju Drmaću za ulogu Malog Muka u istoimenoj predstavi Pozorišta Mladih Sarajevo.

Mali Muk u Beogradu - Predstava «MALI MUK» u takmičarskom programu dječijeg festivala «Pozorište Zvezdarište»

OBJAVLJENO: 18.04.2013.

Nova predstava - SAMO NEK` NE PUCA

OBJAVLJENO: 20.11.2012.

U Pozorištu mladih u toku su probe predstave «SAMO NEK` NE PUCA» autora Emira Imamovića koju režira Dino Mustafić. Dramaturg predstave je Segor Hadžagić, scenografiju rade Tanja i Stjepan Roš a kostimgraf je Lejla Hodžić. U predstavi igraju Alen Muratović, Džana Pinjo, Elma Ahmetović, Ajla Cabrera, Sanin Milavić, Mirza Dervišić, Adnan Goro i Edhem Husić.