Mali Muk u Beogradu - Predstava «MALI MUK» u takmičarskom programu dječijeg festivala «Pozorište Zvezdarište»

OBJAVLJENO: 18.04.2013.

Nova predstava - SAMO NEK` NE PUCA

OBJAVLJENO: 20.11.2012.

U Pozorištu mladih u toku su probe predstave «SAMO NEK` NE PUCA» autora Emira Imamovića koju režira Dino Mustafić. Dramaturg predstave je Segor Hadžagić, scenografiju rade Tanja i Stjepan Roš a kostimgraf je Lejla Hodžić. U predstavi igraju Alen Muratović, Džana Pinjo, Elma Ahmetović, Ajla Cabrera, Sanin Milavić, Mirza Dervišić, Adnan Goro i Edhem Husić.

Nova predstava - MALI MUK

OBJAVLJENO: 01.10.2012.

Na sceni Pozorišta mladih trenutno su u toku pripreme za premijernu predstavu u novoj sezoni. Riječ je o lutkarskoj predstavi „Mali Muk“ nastaloj prema motivima istoimene bajke poznatog njemačkog pisca Wilhelma Hauffa. Predstavu režira bugarski reditelj porijeklom iz Makedonije, Darko Kovačovski, a lutke, zajedno sa kostimografijom i scenografijom osmislila je Nadja Vasilevska.Muziku komponuju Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović a dramaturg predstave je Segor Hadžagić.

Nova predstava - DRES

OBJAVLJENO: 01.04.2012.

U Pozorištu mladih Sarajevo, u toku su probe predstave «Dres», urađene po motivima tekstova Edwarda Bonda i Sama Sheparda.

Novi roman - Vremenska petlja

OBJAVLJENO: 28.12.2011.

“Priznajem da nisam čitala suvremeni književni tekst koji obuhvaća toliki broj različitih žanrovskih, tematskih i drugih narativnih pozicija, uključujući i poziciju samog autora, Veličkovića (i on se, naime, pojavljuje kao lik). Veličkovićeva knjiga je zatrpana referencama – povijesnim, kulturnim, suvremenim – da se čitaocu čini da bi internetsko čitanje, iPad, multimedijalna scenska izvedba bili primjereniji medij od knjige, te da su knjižne korice tek neka vrsta trenutne medijske pogodbe.`