3. Festival

OBJAVLJENO: 07.08.2013.

Na trećem festivalu dječijih i omladinskih pozorišta u Bitolju, "Bitolino", nastupa 8 pozorišta sa svojim predstavama. Pozorište mladih Sarajevo, je tu sa predstavom "Mali Muk".

100. izvedba predstave „Aladin“ u Pozorištu mladih

OBJAVLJENO: 06.06.2013.

Aladin u adaptaciji Kaće Dorić i Nenada Veličkovića i režiji Kaće Dorić predstavlja savremenu bajku sa elementima mjuzikla. Ova razigrana i nimalo naivno ispričana bajka za djecu, ali i za odrasle zavodi svojim živim bojama, songovima i dinamikom, ali i provocira na razmišljanje u kakvom svijetu žive naša djeca i na koji način taj svijet, opsjednut tehnologijom, merkantilizmom i materijalističkim stavom prema svemu možemo učiniti boljim. Predstavu Aladin djeca gledaju sa razigranim, bezbrižnim oduševljenjem, a odrasli sa osmijehom odobravanja.

USKORO U POZORIŠTU MLADIH - Anthony Shaffer / Harold Pinter:

OBJAVLJENO: 24.05.2013.

Igraju: MARIO DRMAĆ i EDIN AVDAGIĆ

GOSTOVANJE POZORIŠTA MLADIH SARAJEVO NA 12. FESTIVALU BH DRAME

OBJAVLJENO: 08.05.2013.

Na ovogodišnjem 12. Festivalu bh. drame u Zenici, Pozoriste mladih Sarajevo će nastupiti 10. maja sa predstavom „Samo nek' ne puca“ autora Emira Imamovića, a u režiji Dine Mustafića. Ova predstava je gorka politička satira s elementima farsičnog i grotesknog. Ona pokušava otvoriti jedan novi diskurs kada se govori o našoj bolnoj bliskoj prošlosti, s vrlo jasnim ironijskim sadržajem koji na momente ima crnohumornu komponentu, koja nas stavlja pred pitanje da li je stvarnost koju živimo za nas uopće prihvatljiva.

Mali Muk u Beogradu - Mario Drmač dobitnik nagrade za najboljeg glumca

OBJAVLJENO: 25.04.2013.

Jedanaesti regionalni dječji festival „Pozorište Zvezdarište“ održan pod sloganom „zagledani u zvijezde“, danas je okončan dodjelom nagrada najboljim predstavama i pojedincima prema odlukama stručnog žirija festivala. U konkurenciji dvanaest predstava iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, stručni žiri je odlučio da se specijalna nagrada za najboljeg glumca dodjeli Mariju Drmaću za ulogu Malog Muka u istoimenoj predstavi Pozorišta Mladih Sarajevo.