50. jubilarno izvodjenje predstave Vremenski tunel

OBJAVLJENO: 13.01.2010.

Pozorište mladih u Sarajevu nakon predstave „Aladin“ i „Trg ratnika“ u petak 15. 1. 2010. godine u 20.00 sati najavljuje pedeseto jubilarno izvodjenje predstave «Vremenski tunel» prema tekstu Nenada Veličkovića, u režiji Admira Glamočaka, autorica scenografije i kostima Amela Vilić, autori muzike: Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović. U predstavi „Vremenski tunel“ igraju Ajla Cabrera – alternacija Alma Merunka, Alen Muratović, Aldin Omerović, Alija Aljović, Sanin Milavić, Semir Krivić, Edhem Husić, Drago Buka, Sead Bejtović, Suada Ahmetašević, Elma Ahmetović, Mirza Tanović. U predstavi „Vremenski tunel“ tri studenta (dva mladića i djevojka) ulaze u “Bosansku piramidu sunca”, tražeći dokaze koji će potvrditi ili pobiti teoriju o Bosni kao kolijevci civilizacije. Tako počinje njihovo putovanje kroz vrijeme i istoriju Bosne i Hercegovine, koje na ironičan i humorističan način opisuje naš narod, običaje, kulturološke i historijske dogme.

Obilježavanje dvije stotine godina od smrti Mula Mustafe Bašeskije

OBJAVLJENO: 08.12.2009.

Pozorište mladih u Sarajevu će u petak 20. novembra 2009. godine u 20 sati odigrati predstavu «Bašeskija, san o Sarajevu» u režiji Gradimira Gojera a prema dramskom tekstu Darka Lukića. Ovom izvedbom Pozorište mladih u Sarajevu će simbolično obilježiti dvije stotine godina od smrti najpoznatijeg bosanskog ljetopisca Mula Mustafe Bašeskije (Ševkija) rođenog u Sarajevu 1731. godine u Mimar Sinanovoj mahali, za kojeg se pretpostavlja da je umro 18. avgusta 1809. godine u Sarajevu.

Mačak u čizmama - Nova predstava u Pozorištu mladih Sarajevo

OBJAVLJENO: 08.09.2009.

Sezona 2009. / 2010. u Pozorištu mladih Sarajevo počinje probama za lutkarsku predstavu „Mačak u čizmama“ režija i adaptacija teksta Drago Buka, scenografija i kostim Vanja Popović, autori muzike su Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović. U predstavi „Mačak u čizmama“ igraju glumci Pozorišta mladih; Mario Drmać, Sanin Milavić, Damir Kustura, Elma Ahmetović, Mirza Tanović, i gostujući glumci Adnan Goro i Merima Lepić.

Najava premijere predstave Stvar je u obliku

OBJAVLJENO: 09.03.2009.

Pozorište mladih u Sarajevu najavljuje premijeru predstave “Stvar je u obliku” koja govori o manipulaciji emocijama, najsurovijem obliku manipulacije, ali govori također i o mogućnosti da umjetnost postane sredstvom te manipulacije.

50. izvedba predstave Trg ratnika

OBJAVLJENO: 09.03.2009.

Pozorište mladih u Sarajevu ima izuzetnu čast da nakon pedesete izvedbe predstave Aladin najavi i pedesetu izvedbu predstave Trg ratnika u režiji Dine Mustafića, prema tekstu Nicka Wooda, dramaturgija Almir Imširević, scenografija Dino Mustafić i Irena Žic, kostimografija Irena Žic, videoart Zlatan Filipović, koja će se odigrati 11. marta 2009. godine u Pozorištu mladih u Sarajevu.