Vanredne vijesti iz Dramske radionice Ekotetara

OBJAVLJENO: 01.06.2018.

Altteatar u saradnji sa Pozorištem mladih Sarajevo i Humanitarnom organizacijom Bezdan-Sprofondo premijerno će odigrati predstavu Vanredne Ekovijesti u režiji Slavena Vidaka, a prema tekstu Džejne Hodžić na Velikoj sceni Pozorišta mladih Sarajevo, u utorak 5. juna 2018. na Svjetski dan zaštite okoliša. U predstavi igraju polaznici dramskog studija.

TURSKI MEDIJI O ČAROBNOJ LAMPI

OBJAVLJENO: 30.05.2018.

Brojni turski mediji pisali su pohvalno o predstavi Čarobna lampa u režiji Cengiza Ozeka, ističući briljantnu adaptaciju stare folklorne priče u tradicionalne narativne okvire Karađoz teatra, te izuzetnu animaciju lutaka naših glumaca Marija Drmaća, Elme Ahmetović i Anite Memović Kajasa.

VRLI NOVI SVIJET USKORO U POZORIŠTU MLADIH SARAJEVO

OBJAVLJENO: 28.05.2018.

U Pozorištu mladih Sarajevo ove sedmice počele su probe na novoj predstavi „Vrli novi svijet“ po motivima kultnog britanskog romana Aldousa Huxleya, a u režiji Dine Mustafića. Roman je ekranizovan više puta, a radi se o djelu svjetske klasične literature i jednoj od prvih distopija, koja je trenutno najpopularniji žanr svjetske proze i filmskih blockbuster ostvarenja za mladju publiku. 

Teatar sjena oduševio mališane

OBJAVLJENO: 24.05.2018.

U Pozorištu mladih Sarajevo u srijedu 23. maja premijerno je izvedena  predstava „Čarobna lampa“, prema tekstu i u režiji Cengiza Ozeka.  U predstavi igraju: Mario Drmać, Elma Ahmetović i Anita Memović.

Vanredne vijesti iz Dramske radionice Ekotetara

OBJAVLJENO: 21.05.2018.

Altteatar u saradnji sa Pozorištem mladih Sarajevo i Humanitarnom organizacijom Bezdan-Sprofondo početkom juna će premijerno će odigrati predstavu Vanredne Ekovijesti u režiji Slavena Vidaka, a prema tekstu Džejne Hodžić na Velikoj sceni Pozorišta mladih Sarajevo, kao finalni proizvod dramskih radionica koje su sa radom počele u martu na Maloj sceni Pozorišta mladih Sarajevo.

Ekoteatar je nastao iz ideje da svijest o zaštiti okoliša treba razvijati i jačati kod učenika osnovnih škola kako bi im se na vrijeme pomoglo da razviju vrijednosni sistem u skladu sa idejom i ciljevima stvaranja i podržavanja održivog razvoja i zaštite okoliša.