Najava premijere predstave Stvar je u obliku

OBJAVLJENO: 09.03.2009.

Pozorište mladih u Sarajevu najavljuje premijeru predstave “Stvar je u obliku” koja govori o manipulaciji emocijama, najsurovijem obliku manipulacije, ali govori također i o mogućnosti da umjetnost postane sredstvom te manipulacije.

50. izvedba predstave Trg ratnika

OBJAVLJENO: 09.03.2009.

Pozorište mladih u Sarajevu ima izuzetnu čast da nakon pedesete izvedbe predstave Aladin najavi i pedesetu izvedbu predstave Trg ratnika u režiji Dine Mustafića, prema tekstu Nicka Wooda, dramaturgija Almir Imširević, scenografija Dino Mustafić i Irena Žic, kostimografija Irena Žic, videoart Zlatan Filipović, koja će se odigrati 11. marta 2009. godine u Pozorištu mladih u Sarajevu.

Jubilarno pedeseto izvođenje predstave - Aladin

OBJAVLJENO: 27.12.2008.

Pozorište mladih u Sarajevu ima izuzetnu čast da najavi jubilarnu pedesetu izvedbu predstave «Aladin» u režiji Kaće Dorić i adaptaciji Nenada Veličkovića. Scenograf i kostimograf je Vanja Popović, autori muzike Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović a koreograf Belma Čečo-Bakrač.

Predstava «Aladin» na Reviji

OBJAVLJENO: 30.10.2008.

Predstava“Aladin” u režiji Kaće Dorić učestvovat će na 13. Reviji lutkarskih kazališta koja se održava od 3.11. do 9.11. u Rijeci.

Nagrada „Ključ Tmače“ za "Nakaze"

OBJAVLJENO: 24.03.2008.

Na bazi široko provedene ankete dramski umjetnici, kritičari, profesori i drugi redovni pratioci teatarskih zbivanja u Bosni i Hercegovini odlučili su da se nagrada „Ključ Tmače“ za najbolju predstavu nastalu u 2007. godini na bosansko-hercegovačkim tetatarskim scenama dodjeli ...