Otvaranje sezone u Pozorištu mladih

OBJAVLJENO: 08.09.2017.

Pozorište mladih počinje svoju novu sezonu 18. septembra u 20 sati, izvedbom komedije autora Nenada Veličkovića Vremenski Tunel, u režiji Admira Glamočaka. Radnja prati tri studenta (dva mladića i djevojka) koji ulaze u “Bosansku piramidu sunca”, tražeći dokaze koji će potvrditi ili pobiti teoriju o Bosni kao kolijevci civilizacije. Tako počinje njihovo putovanje kroz vrijeme i historiju Bosne i Hercegovine.

BOSNA DA 'PROSTIŠ - POZIV NA PRESS KONFERENCIJU

OBJAVLJENO: 07.06.2017.

Na press konferenciji će se obratiti autorica projekta Samra Mlinar Mandić, autori muzike Omer Blentić i Zlatan Božuta, te glumački i plesni ansambl predstave.

Čarobnjak iz Oza - POZIV NA PRESS KONFERENCIJU

OBJAVLJENO: 05.06.2017.

Na press konferenciji će se obratiti v.d. direktora Pozorišta mladih Semir Krivić, reditelj Adis Bakrač, dramaturg Segor Hadžagić i glumački ansambl.

Crazy plays Dylan

OBJAVLJENO: 22.04.2017.

Sarajevski band “Still crazy” i ambasada SAD u BiH poklanjaju sarajevskoj publici hommage Bobu Dylanu, veče u pjesmi, riječi i slici, posvećenu najvećem kantautoru našeg vremena i prošlogodišnjem dobitniku Nobelove nagrade za književnost.

FREUDOVA POSLJEDNJA SEANSA

OBJAVLJENO: 17.03.2017.

U sklopu festivala Sarajevska zima, u utorak 21.3. biće odigrana predstava Freudova posljednja seansa višestruko nagrađivanog dramskog pisca Marka st. Germaina. U predstavi igraju Marko Torjanac i Franjo Dijak.