Novu 2019/2020 teatarsku sezonu Pozorišta mladih Sarajevo otvoriti će 05.09. Juventafest sa predstavom Romeo i Julija (Omladinsko pozorište DADOV, Beograd, Srbija). U okviru Juventafesta publika će imati priliku gledati sljedeće predstave: Things I want to say but never will (Druga gimnazija, Sarajevo, Bosna i Hercegovina), Šine (Dramski studio ĆOŠE, Obrenovac, Srbija), Je li slučaj slučajan? (Dramski studio – Teatar Tirena, Zagreb, Hrvatska), 13 (Dramski studio – Istarsko narodno kazalište, Pula, Hrvatska).

Premijera predstave All inclusive održaće se 20.09., a u predstavi, koja je magistarski rad studentice Amile Terzimehić, učestvuju osobe sa invaliditetom u kojoj će publika po prvi put imati priliku vidjeti osobe u kolicima koje plešu. U autorskom timu predstave, koja je prilagodjena za publiku sa posebnim potrebama, rade Ena Kurtalić, Jasmin Džemiđić i Merima Dervović.

U sklopu 59. internacionalnog teatarskog festivala MESS, na sceni Pozorišta mladih će se igrati sljedeće predstave: Bajka o izgubljenom vremenu iz Pozorišta lutaka Mostar, Princeza na zrnu graška iz Pozorišta mladih Sarajevo i Revolucija tijela čekanje, koja dolazi iz Belgije.

U okviru redovnog repertoarskog programa igrati će se: Avanture Tom Sawyera, Čarobna lampa, Mali princ, Antigona, Princeza na zrnu graška, Vrli novi svijet, Vremenski tunel, Trg Ratnika, Ime, Mali Muk, Crvenkapica, Aladin, Patkica blatkica, Zaljubljeni krokodil, i druge. Aktivnosti u sklopu programa Otvoreno u PM nastaviće se na Velikoj sceni Pozorišta mladih, koje i u ovoj sezoni ostaje otvoreno za inovativne, originalne i kreativne projekte mladih profesionalaca iz svih umjetničkih oblasti, i aktivno u prilagodjenju teatarskih predstava za osobe sa posebnim potrebama.

Klasična bajka Ljepotica i zvijer će doživjeti teatarsku adaptaciju u Pozorištu mladih Sarajevo u režiji Adisa Bakrača. Premijerno izvođenje se očekuje krajem oktobra. Ova predstava će biti prilagođena slijepim i slabovidnim, te gluhim i nagluhim osobama u vidu titlova i audio deskripcije. Izvođenje novogodišnjih predstava u Pozorištu mladih Sarajevo postalo je tradicionalno te će se i ove zime igrati predstava za najmlađu sarajevsku publiku. U pitanju je predstava Snješko Bijelić sa lutkarskim elementima u režiji Aleksandra Pejakovića.