Novogodišnji poklon u Pozorištu mladih Sarajevo

U Pozorištu mladih Sarajevo u nedjelju 9. decembra u 11:00 sati premijerno će biti izvedena predstava „Novogodišnji poklon“ prema tekstu mladog domaćeg autora Rijada Avdića, u režiji Damira Kusture.

Scenografiju i kostim radila je Narda Nikšić, muziku Edin Avdagić, a dizajn Sandra Ozimica. U predstavi igraju: Alma Merunka, Nedim Džinović i Lejla Džanović. Predstava će biti na repertoaru Pozorišta mladih tokom mjeseca decembra.

Iskustvo rada na novogodišnjoj predstavi, u proteklih nekoliko godina pokazalo se veoma uspješnim, a specijalno zahvaljujući radu Damira Kusture u ulozi reditelja ovih predstava i njegovom iskustvu u pedagoškom radu sa mladim. Nadam se da će ovaj vid aktivnosti uskoro postati tradicionalnim za Pozorište mladih, te da će ga najmladja sarajevska publika doživjeti kao istinski novogodišnji poklon, kojim obilježavamo kraj kalendarskih i pozorišnih sezona, te pratimo sezonske dogadjaje u skladu sa globalnim trendovima umjetnosti, zabave i edukacije za najmladju predškolsku i školsku publiku.“ – izjavila je Dr. Lejla Panjeta, direktorica Pozorišta mladih Sarajevo.