POZORIŠTE MLADIH SARAJEVO OTVARA VRATA ZA PUBLIKU

Nakon više od dva mjeseca Pozorište mladih Sarajevo otvara vrata za publiku. Na sceni Pozorišta mladih Sarajevo u petak 29.maja sa početkom u 18:00 sati, te u nedjelju 31.maja sa početkom u 11:00 sati publika može gledati lutkrsku predstavu TOBIJA, autora Zdeneka Floriana u režiji Marija Drmaća.

„Krećemo tamo gdje smo stali. Nakon pauze, Pozorište mladih ponovo počinje svoj rad, i to sa prvom reprizom predstave TOBIJA. Svoju premijeru Tobija je imala pred samo zatvaranje Pozorišta, te je normalno da krenemo tamo gdje smo stali.“

Tobija je priča o malom jazavičaru koja nezadovoljna svojim izgledom ide u zoološki vrt kako bi tražila savjete od ostalih životinja. Kada pokuša sastaviti novo biće po savjetu egocentričnih savjetnika – životinja koje je posjetila, shvati da joj je ipak najbolje ostati jazavičar Tobija.
Igraju: Belma Lizde Kurt i Mario Drmać
Adaptaciju radila je Nejra Babić, scenografiju, kostimografiju i kreaciju lutaka predstave radila je Narda Nikšić, izrada lutaka: Mirjana Čistopoljski i Danijela Madacky-Letić, dok originalnu muziku potpisuju Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović
U predstavi igraju: Belma Lizde Kurt i Mario Drmać

Pozorište mladih će poštovati upute nadležnih i pridržavanje mjera distance, publika je obavezna da nosi maske, na raspolaganju će biti i sredstva za dezinfekciju. Broj ulaznica će biti ograničen.

Prodaja ulaznica počinje u utorak 26.maja, a rezervacije se mogu izvršiti na broj telefona 033 202 303