Proteklu sezonu Pozorišta mladih obilježilo je svečano otvorenje rekostruiranog Pozorišta mladih Sarajevo, otvorenje Trga Jurislava Korenića i implementacija projekata „Kultura pripada i meni“, zajedničkog projekata Pozorišta mladih Sarajevo, Ministarstva Kulture i sporta Kantona Sarajevo, Udruženja „Život sa Down sindromom FBiH“ i švicarske ambasade, kroz koji je Pozorište mladih prilagodilo svoju infrastrukturu, te premijerne projekte i nekoliko predstava sa repertoara. Sezona se nastavlja u skladu sa repertoarskom politikom i estetskim diskursom Pozorišta mladih Sarajevo, te smo u Pozorištu mladih mogli uživati u interptetaciji i adaptaciji svjetskih klasika kako za najmlađe tako i za ostalu publiku. Sezonu su obilježile četiri premijere predstava za djecu, te dvije predstave za mlade i odrasle (Svirala, režija Alena Džebo, Vrli Novi Svijet, režija Dino Mustafić, Avanture Toma Sawyera, režija Adis Bakrač, Novogodišnji poklon, režija Damir Kustura, Princeza na zrnu graška, režija Danijela Gogić i Antigona, režija Damir Kustura) i ponovno postavljanje na repertoar predstava Trg ratnika i Zaljubljeni krokodil. Prilagodjenje za osobe sa posebnim potrebama (slijepa i slabovidna lica, te gluhe i nagluhe osobe) urađeno je za predstave: Vrli novi svijet, Avanture Tom Sawyera, Zaljubljeni krokodil, Princeza na zrnu graška i Antigona. Posjećenost premijernih i repriznih predsatva bila je na zavidnom nivou.

Pored premijernih izvedbi Pozorište mladih pokreće projekat Open u PM u sklopu kojeg se realizuje premijera projekta Bosnian Beauty u režiji Segora Hadžagića, u okviru Internacionalnog Festivala "Sarajevska zima". U okviru istog projekta u prostorijama Pozorišta mladih se održala konferencija TEDxFerhadija, a nastavila se i saradnja sa belgijskom ambasadom te je i ove godine Pozorište mladih bilo dio Dana Frankofonije Sarajevo sa izložbom Spirou u odbarni ljudskih prava – dani frankofonije 2019. povodom 70. godišnjice Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima. Kao dio projekta Open u PM, nakon evropske i regionalne turneje Jazz Poesy Cabaret su u aprilu prvi put održali koncert u Sarajevu, u Pozorištu mladih.

U mjesecu aprilu se tradicionalno održao mostarski internacionalni festival komedije Mostarska liska gdje je predstava IME reditelja Admira Glamočaka, Pozorištu mladih donijela nagrade: Mala liska glumačkom ansambu predsatve IME, Velika liska za najbolju glumicu festivala Tatjani Šojić i nagrada Avazov Zmaj za najbolju predstavu festivala.

U Pozorištu mladih Sarajevo u 2018/19. godini održani su sljedeći festivali: MESS, Juventa Fest, Sarajevo film festival, Sarajevska zima i Festival dječije umjetnosti.

Zatvaranje teatarske sezone obilježilo je premijerno izvođenje predstave Antigona, a nakon predstave ispred Pozorišta mladih Sarajevo upriličen je specijalni Vatreni performans u izvođenju slovenačke plesne umjetnice Gee Erjavec.