ime-poster

U četvrtak, 10. maja ove godine, predstava Ime, u režiji Admira Glamočaka, gostovala je na Festivalu glumca u Konjicu.

U prepunoj sali, ovu komediju, sa punom glumačkom ekspresijom i kreativnošću, pred oduševljenom publikom, odigrali su Tatjana Šojić, Mirza Dervišić, Damir Kustura, Ajla Cabrera i Sanin Milavić. U nastavku slijedi impresija ansambla i tehničkog sektora Pozorista mladih o gostovanju.

“Kada bi jedan festival mogao imati svoj ansambl onda bi mogli reći da je ansambl Pozorišta mladih Sarajevo ujedno i ansambl Festivala glumca u Konjicu. 

Prvi festival glumca u Konjicu smo otvorili našom hit predstavom "Kokoška" u režiji Admira Glamočaka i već tada su rođene simpatije između publike u Konjicu i glumačkog ansambla Pozorišta mladih u Sarajevu. Godinu za godinom otvarali smo festival našim najboljim predstavama, pa smo se tako predstavili publici u Konjicu predstavama "Skapino", "Vremenski tunel", "Tamo-vamo" te predstavom "Ime" prije nekoliko dana. Gromoglasnim aplauzom i stojećim ovacijama publika nas je ispratila sa scene nakon odigrane predstave "Ime". 

Velike pohvale idu na račun organizatora festivala.  Festival ne samo da raste po broju odigranih predstava i broju dana trajanja, već ono što je najvažnije, festival je zadržao i njeguje kvalitet estetike programa koji nudi publici. Prostor u kome se predstave igraju svake godine se vidljivo mijenja na bolje. Dograđuje se, čisti, uređuje i postaje sve ugodniji za mnogobrojne goste i učesnike koji posjećuju festival. 

S pravom možemo reći da je za svega pet proteklih godina otkad postoji festival Konjic dobio ozbiljnu teatarsku publiku. Dokaz za to je dupke puna sala na svakoj od naših predstava. Simpatije prerastaju u zaljubljenost i ljubav, pa se nadamo da će tako biti i ostati kada je u pitanju teatar i publika u Konjicu. 

S radošću posjećujemo Konjic, radujemo se gostovanjima i gostoprimstvu koje nas svaki put očara. 

Osim odlične hrane, dobrih restorana, historijskih znamenitosti, hotela.. ovaj bh gradić nudi izuzetno pozitivnu enegriju gostoprimstva.”