Najave

„AVANTURE TOMA SAWYERA“ u Pozorištu mladih Sarajevo

18.11.2018.

U Pozorištu mladih Sarajevo u ponedjeljak 08. oktobra počinje rad na novoj predstavi „Avanture Toma Sawyera“ autora Marka Twaina, a u režiji Adisa Bakrača. Adaptaciju i dramatizaciju romana autora radili su Adis Bakrač i Segor Hadžagić, scenograf predstave je Vedran Hrustanović, a kostimograf Amna Kunovac-Zekić, dok originalnu muziku potpisuje Mario Knezović, koreograf predstave je Belma Čečo-Bakrač, dizajn Furkan Hizir, fotografija i video: Adnan Šahbaz.

USKORO!!!

18.11.2018.

Novosti

TOM SAWYER u Pozorištu mladih Sarajevo

13.11.2018.

U Pozorištu mladih Sarajevo u nedjelju 18. novembra u 11:00 sati premijerno će biti izvedena predstava „Avanture Tom Saweyra“, prema romanu kultnog dječijeg pisca Marka Twaina, u režiji Adisa Bakrača.

PROSTOR ISPRED POZORIŠTA MLADIH POSTAJE TRG JURISLAVA KORENIĆA

06.11.2018.

Jurislav Korenić je jedna od najznačajnijih ličnosti za bosanskohercegovački teatar i kulturni život Sarajeva. Osnivač je Malog pozorišta koje je preraslo u Kamerni teatar 55, festivala Malih eksperimentalnih scena MESS, bio je prvi operni redatelj s akademskom diplomom u Sarajevu, te je značajno unaprijedio estetski izričaj i repertoarsku politiku Pozorišta lutaka na čije čelo je došao 1966., naslijedivši osnivača Pozorišta lutaka Adolfa Pomeznya. Jurislav Korenić je uistinu renesansna ličnost teatarskog i kulturnog života u Sarajevu, čovjek koji je pokrenuo i(li) obogatio rad svih pozorišta u Sarajevu.