INFORMACIJE O PRISTUPAČNOSTI

Pozorište mladih Sarajevo prvo je pozorište u BiH koje je u potpunosti prilagođeno osobama s invaliditetom. Tokom 2018. godine, kroz projekat „Kultura pripada i meni“, Pozorište mladih Sarajevo prošlo je kroz proces prilagodbe, kako bi u našim predstavama mogao uživati svaki ljubitelj teatarske umjetnosti. Dobro nam došli!
 

Plan sjedišta

PRILAGOĐENA SJEDIŠTA (ZA OSOBE SA SMANJENOM MOTORIČKOM SPOSOBNOŠĆU)

Pozorište mladih Sarajevo obezbjeđuje pristupačna mjesta za posjetioce pozorišta koji koriste kolica.

Pozorište takođe nudi vertikalni lift kao i prilagođene toalete.

Ako želite posjetiti Pozorište mladih Sarajevo, preporučujemo Vam da posjetite našu web stranicu i odaberete mjesto za sebe koje je označeno oznakom ‘kolica’ za prilagođeno sjedište.
 

AUDIO DESKRIPCIJA AD (ZA SLIJEPE I SLABOVIDNE OSOBE)

Uz audio deskripciju narator Vam opisuje šta se dešava na sceni.

Ukoliko ste slijepa osoba ili slabovidna osoba, a želite pratiti audio deskripciju molimo Vas da prilikom kupovine karata zatražite slušalice za AD prije početka predstave.

Sve predstave Pozorišta mladih koje budu praćene audio deskripcijom imaće oznaku AD. 


CAP (ZA GLUHE I NAGLUHE OSOBE)

Kako bi naša publika sa oštećenim sluhom, mogla potpuno uživati u predstavi, Pozorište mladih obezbijedilo je posebno mjesto u sali za titlove.

Prilikom rezervcije ili kupovine karata, mi Vam preporučujemo da odaberete mjesta u XI redu od broja 8 do broja 15 i u XII redu od broja 8 do broja 16.

Sve predstave Pozorišta mladih koje budu praćene titlovima imaće oznaku CAP.


EASY TO READ

Kako bi sadržaj naših predstava razumio što veći broj djece i mladih s intelektualnim teškoćama, pripremili smo materijal u lahko razumljivom obliku.
 

Za sve ostale informacije o pristupačnosti stojimo Vam na raspolaganju.

Vaše Pozorište mladih Sarajevo!